Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 260 806 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Mój blog i Ja

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE! Kuchnia to takie małe hobby.Gotuję odkąd pamiętam.Lubię eksperymenty choć nie zawsze kończą się one sukcesem:)Uwielbiam gotować dla przyjaciół,rodziny a czasem też dla są...

więcej...

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE! Kuchnia to takie małe hobby.Gotuję odkąd pamiętam.Lubię eksperymenty choć nie zawsze kończą się one sukcesem:)Uwielbiam gotować dla przyjaciół,rodziny a czasem też dla sąsiadów;)Nie ma chyba nic lepszego od błogich min naszych bliskich którzy właśnie skończyli pałaszować wyśmienitą potrawę, którą dla nich przygotowaliśmy.Mam nadzieję,że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Pozdrawiam serdecznie:)

schowaj...

Galerie

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

Zdjęcia w galeriach.


WESOŁYCH ŚWIĄT

sobota, 24 grudnia 2011 14:29

 

 

 

 

 

 

W TE ŚWIĘTA ŻYCZĘ WAM KOCHANI SPOKOJU,CIEPŁA RODZINNEGO,MIŁOŚCI I DUŻO ZDRÓWKA:)

NIECH SPEŁNIAJĄ SIĘ WASZE MARZENIA !

 

NATALIA


Podziel się

komentarze (6) | dodaj komentarz

GOFRY

niedziela, 12 czerwca 2011 10:16

Wypróbowałam już wiele przepisów i jak narazie ten jeden spełnia moje oczekiwania w 100%.Są lekkie,puszyste,chrupiące.Po prostu pyszne.Przepis autorsta Pawcjo znaleziony na stronie http://www.mojeprzepisy.pl/ .

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

- 2,5 szklanki mąki

- 0,5 szklanki cukru(dałam mniej i użyłam cukru pudru)

- 1 opakowanie cukru waniliowego(16g)

- 3/4 szklanki mleka

- 1 szklanka wody*

- 0,5 szklanki oleju słonecznikowego

- 10 kropli olejku waniliowego

- 4 jajka

- 2 szczypty soli

-1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

 

WYKONANIE:

Miksujemy razem mąkę, cukier, cukier waniliowy, mleko, wodę, proszek i zmieszane wcześniej żółtka  z olejem. Dodajemy olejek i szczyptę soli (ciasto powinno uzyskać konsystencję gęstszą od ciasta do naleśników).

Osobno miksujemy białka  ze szczyptą soli (białko musi mieć wysoką sztywność), które dodajemy do ciasta już nie miksując (miksowanie burzy strukturę ubitego białka).

Przygotowane ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę i od razu zamykamy (ciasto samo ładnie się rozprowadzi).

Staramy się nie zaglądać do gofrów przed upieczeniem (u mnie czas pieczenia to 3 min.)
 
Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną,owocami, dżemem lub posypane cukrem pudrem.
 
 SMACZNEGO:)
 

*ważne, aby nie robić gofrów na samym mleku -mleko bez wody obniża kruchość.

Podziel się

komentarze (11) | dodaj komentarz

WESOŁEGO ALLELUJA!

sobota, 23 kwietnia 2011 15:58

ŻYCZĘ WSZYSTKIM W TE ŚWIĘTA DUŻO MIŁOŚCI,SPOKOJU I RADOŚCI.SMACZNEGO JAJKA,MOKREGO DYNGUSA I STOŁU PEŁNEGO WSPANIAŁYCH WYPIEKÓW:)

Natalia:)

 

 

 

 


Podziel się

komentarze (2) | dodaj komentarz

ZABAWA

piątek, 08 kwietnia 2011 22:52

Zostałam dziś zaproszona do zabawy w odrywanie tajemnic..dzięki judik za zaproszenie chętnie wezmę udział:)

Moje tajemnice:

-Uwielbiam bajki disneya i zawsze na końcu płacze:)

-jestem uzależniona od karteczek ...bez nich nie umiem robić zakupów.

 

NO TO TYLE.Zaproszenia do dalszej zabawy wysyłam do  Majanki ,Ireny i Andrzeja i do Mayme

Życzę miłej zabawy:)


Podziel się

komentarze (2) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


czwartek, 27 lipca 2017

Licznik odwiedzin:  2 127 587  

Kalendarz

« lipiec »
pn wt śr cz pt sb nd
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Lubię to